Доступність посилання

ТОП новини

Мешканці Києва просять папу Римського заборонити будівництво храму (ВІДЕО)


Мешканці Києва написали листа папі Римському
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:07 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Мешканці Києва написали листа папі Римському

Мешканці Оболонського району Києва звернулися з проханням до папи Римського заборонити римо-католицькій релігійній громаді зводити під вікнами їхніх будинків храм.

Люди закликають духовенство знайти інше місце для будови, а їм повернути сквер, лавочки та інженерні комунікації до попереднього стану й встановити на цьому місці пам’ятник героям Дніпровської флотилії, який було демонтовано з Поштової площі під час її реконструкції.

«Виходить, що для економії своїх коштів при будівництві храму і здійснення благоустрою навкруги нього керівництву римо-католицької релігійної громади парафії святого Франциска Ассізького байдуже, що територіальна громада понесе матеріальні та моральні втрати через погіршення умов життєдіяльності мешканців будинків по вулиці Зої Гайдай, Героїв Дніпра та Богатирської», – написано у листі до папи Римського.

Крім того, ініціативна група мешканців будинків вважає, що документи, які надають представники забудовника, не відповідають нормам чинного законодавства. За словами жителів, зараз відбуваються провокації та поширюється неправдива інформація про поранення монахинь храму та агресію жителів прилеглих будинків до християн і, зокрема, католиків.

Люди пояснюють, що вони не проти храму, а проти будь-якої забудови на цій території. Вони запевнили, що вже зібрали понад 1000 підписів проти будівництва. Натомість представники римо-католицького духовенства запевняють, що не готові змінити місце спорудження, оскільки витратили чимало коштів на проект та оренду землі.

Конфлікт між мешканцями та духовенством триває впродовж кількох років. Цього року він продовжився із початком будівництва культової споруди. А 16 квітня стався інцидент, коли, як стверджують парафіяни, у групу прихожан, що молилися на місці будівництва храму, невідомі вистрелили із пневматичної зброї. Як наслідок, постраждали дві сестри-монахині. Триває слідство.
XS
SM
MD
LG