Доступність посилання

ТОП новини

На кінофестивалі в Каннах працюватиме Український національний павільйон


З 15 по 26 травня на Кіноринку 66-го Каннського міжнародного кінофестивалю працюватиме Український національний павільйон. Організовує його діяльність Державне агентство України з питань кіно спільно з Національним центром Олександра Довженка за підтримки Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» та компанії «Міжнародні авіалінії України», повідомили у прес-службі Держкіно.

У рамках роботи Українського павільйону сучасне українське кіно буде представлене готовими проектами, а також роботами, що перебувають на різних стадіях виробництва. Вже традиційно на Каннському кіноринку будуть представлені головні українські кінофоруми: Міжнародний кінофестиваль «Молодість» та Одеський міжнародний кінофестиваль.

Голова Державного агентства України з питань кіно Катерина Копилова зазначила, що на цьогорічному МКФ у Каннах українські фільми у конкурсних програмах участі не братимуть.

Цього року Український національний павільйон шостий рік поспіль стане майданчиком для роботи українських та європейських кінопрофесіоналів. Він об’єднає представників продакшн-компаній, а також незалежних українських режисерів і продюсерів, дистриб’юторів та фестивальних менеджерів, зазначили в Держкіно.
XS
SM
MD
LG