Доступність посилання

ТОП новини

Президент Афганістану підтвердив отримання грошей від ЦРУ США


Хамід Карзай, архівне фото
Хамід Карзай, архівне фото
Президент Афганістану Хамід Карзай підтвердив оприлюднену сьогодні американським щоденником The New York Times інформацію, що його адміністрація отримувала гроші від Центрального розвідувального управління США.

За його словами, Рада національної безпеки Афганістану дійсно отримувала кошти від ЦРУ протягом останніх десяти років. Ці суми були «не великі, а, скоріше, малі» і йшли на «оперативні потреби, допомогу пораненим і хворим», мовиться в заяві Карзая.

Ця допомога була «дуже продуктивна», додав президент Афганістану.

Щоденник «Нью-Йорк Таймз» повідомив із посиланням на неназваних американських урядовців, що представники ЦРУ протягом минулого десятиліття доставляли до адміністрації президента Афганістану десятки мільйонів доларів готівкою – валізами, рюкзаками чи й просто у пластикових пакетах. За версією газети, метою ЦРУ було купити впливових посадовців у владі Афганістану, щоб мати на них вплив, а натомість це призвело до спалаху корупції, посилення позицій регіональних вождів і підриву стратегії Вашингтона в час підготовки до виведення своїх військ із Афганістану.
XS
SM
MD
LG