Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз не відмовився від вимоги про Тимошенко


Петер Стано
Петер Стано
Європейський союз не відмовляється від вимоги до України розв’язати питання Юлії Тимошенко, заявив сьогодні у Брюсселі речник комісара Євросоюзу з питань розширення та європейської політики сусідства Петер Стано.

«Стаття, яку розмістили в українській газеті «Сегодня», як оплачену рекламу чи в іншій формі, повна невірної інформації про відносини між Україною і ЄС. Подібна невірна інформація з’явилися і в інших українських ЗМІ. Я хочу нагадати, що комісар (ЄС із питань розширення і Європейської політики сусідства Штефан) Фюле і верховний представник (ЄС із закордонних справ Катрін) Аштон заявили на початку місяця: Євросоюз очікує, що Україна без зволікань вирішить кричущий випадок вибіркового правосуддя і попередить інші випадки вибіркового правосуддя шляхом всеосяжної правової реформи і повного втілення рішень грудневого засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС і спільної заяви саміту Україна – ЄС. Щодо цього нічого не змінилося», – заявив представник Єврокомісії, відповідаючи на прохання журналістів прокоментували «сенсаційну новину» з України.

Видання «Сегодня» повідомило минулого тижня, ніби «ЄС уже не вимагає свободи Тимошенко» і «з переліку вимог Європейського союзу до України були вилучені кілька пунктів, зокрема, зникло і прізвище екс-прем’єра Юлії Тимошенко». При цьому газета посилається на статтю в іншому виданні, «Комерсант-Україна», але в ній ідеться зовсім про інше: що, як стверджує це видання, Україна не має наміру виконувати деякі вимоги ЄС.

У листопаді має відбутися саміт програми Європейського союзу «Східне партнерство», до якого чи на якому офіційний Київ хотів би підписати угоду про асоціацію, але для цього у ЄС ставлять низку вимог до української влади.
XS
SM
MD
LG