Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Європарламенту Брок: Тимошенко має бути негайно звільнена


Голова Комітету з питань закордонних справ Європарламенту Елмар Брок
Голова Комітету з питань закордонних справ Європарламенту Елмар Брок
Голова Комітету з питань закордонних справ Європарламенту Елмар Брок (група народних партій, Німеччина) вважає, що після сьогоднішнього рішення Європейського суду з прав людини у справі «Юлія Тимошенко проти України» колишній український прем’єр-міністр має бути негайно звільнена. Про це йдеться в коментарі депутата, повідомляє УНІАН.

«Рішення Європейського суду з прав людини підтверджує, що процес проти Тимошенко був політично мотивованим. Пані Тимошенко має бути негайно звільнена», – заявив депутат.

Брок наголосив, це рішення продемонструвало вибірковість та політичну вмотивованість правосуддя в Україні.

«Україна все ще в милях від європейських стандартів», – написано у коментарі депутата.

Він також наголосив, що сьогоднішнє рішення Європейського суду демонструє потребу для України припинити вибіркове правосуддя, що є передумовою для підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Сьогодні вранці Європейський суд з прав людини у Страсбурзі визнав утримання під вартою екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко до суду над нею незаконним. У своєму рішенні суд визнав порушення трьох параграфів статті 5 Конвенції прав людини, а також статті 18 Конвенції прав людини щодо попереднього затримання Тимошенко.

При цьому, всупереч твердженню євродепутата, ухвала Страсбурзького суду не стосується процесу над колишнім прем’єром.
XS
SM
MD
LG