Доступність посилання

ТОП новини

Ренат Кузьмін скаржиться на американську владу в газеті «Вашингтон таймс»


У вівторок газета «Вашингтон Таймс» на правах платної реклами опублікувала листа Першого заступника Генерального прокурора України Рената Кузьміна.

У своєму листі Кузьмін прямо звинувачує Міністерство юстиції США у діях, спрямованих на те, аби завадити розслідуванню та закрити справу вбивства депутата Євгена Щербаня. Він пише про те, що прокуратура 20 разів зверталася до Міністерства юстиції та Державного департаменту США з проханням допомогти у взятті свідчень колишнього соратника Юлії Тимошенко, який погодився їх надати.

Також, продовжує Кузьмін, ведеться пряма дискредитація його особисто, включно з «намаганням спровокувати мій арешт на території США, базуючись на сфабрикованих обвинувальних висновках». На його думку, чиновники з Міністерства юстиції та Державного департаменту США не визнають міжнародного права та зловживають посадами. Вони також, на думку Кузьміна, дезінформують президента США, американський Конгрес та американський народ щодо «вбивства Євгена Щербаня та ролі Юлії Тимошенко в різноманітних злочинах».


Він вважає, що американська влада заважає отримати повну інформацію, необхідну для розслідування вбивства Євгена Щербаня, завдаючи тим самим «непоправну шкоду Україні, яка вплинула на моральний стан всієї нації».

Окрім листа Кузьміна, на сторінці також розміщена стаття про українську співачку Міку Ньютон та три короткі замітки. Одна з них, адмірала у відставці Джеймса Лайонса, вже виходила (в довшій версії) в цій газеті раніше. Інша – автора Пітера Ганнафорда – є трьома абзацами, запозиченими з його статті, опублікованими в журналі American Spectator 13 березня.

У Посольстві України в США «Голосу Америки» повідомили, що про публікацію матеріалів в газеті «Вашингтон таймс» їм відомо не було.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG