Доступність посилання

ТОП новини

У Бангладеш тисячі мітингували за кращі умови праці


На руїнах будівлі в місті Савар на околиці Дакки, фото 25 квітня 2013 року
На руїнах будівлі в місті Савар на околиці Дакки, фото 25 квітня 2013 року
У Бангладеш сьогодні відбулися багатотисячні демонстрації з вимогами запровадити заходи безпеки праці і покарати власника будинку, де містилися кілька текстильних фабрик і який завалився минулого тижня неподалік столиці Дакки з великим числом жертв.

Дехто з демонстрантів тримав гасла з вимогами «повісити вбивць – власників фабрик».

За останніми даними, оголошеними сьогодні, число загиблих сягнуло 413. І нині, через вісім днів після трагедії, далі не відома доля ще понад 600 людей, які можуть бути під руїнами восьмиповерхової будови.

За даними правоохоронців, будівля була зведена нелегально. Її власника й будівельних інженерів, а також власників фабрик, що були в ній, затримали. За повідомленнями, товари, які виробляли ці фабрики, були призначені для продажу в Європі й Канаді.

Євросоюз, який є найбільшим торговельним партнером Бангладеш, заявив учора, що глибоко стурбований умовами праці в цій країні і може вдатися до санкцій, щоб змусити поліпшити їх, зокрема, заморозити деякі торговельні преференції.

Бангладеш є однією з найбідніших і найщільніше заселених країн світу. Понад три чверті експортних надходжень країни дає текстильна промисловість.

Безпека праці в Бангладеш перебуває на вельми низькому рівні. Зокрема, останній інцидент із руйнуванням фабричного будинку став третім подібним за останні півроку.
XS
SM
MD
LG