Доступність посилання

ТОП новини

У Росії відбулися перші нагородження зіркою «Героя праці»


Комбіноване фото: медаль Героя соціалістичної праці СРСР (л), медаль Героя праці Росії (п)
Комбіноване фото: медаль Героя соціалістичної праці СРСР (л), медаль Героя праці Росії (п)
Президент Росії Володимир Путін вручив сьогодні перші медалі недавно запровадженого звання «Герой праці», яке порівнюють із «Героєм соціалістичної праці» радянських часів.

На церемонії, що відбулася з нагоди 1 Травня під Санкт-Петербургом і транслювалася у прямому ефірі, нагороди отримали п’ять осіб, серед них керівник Маріїнського театру в Санкт-Петербурзі Валерій Гергієв, а також нейрохірург, механізатор, машиніст і токар.

Путін запровадив, чи, як кажуть критики, відновив цю нагороду в березні після конференції створеного на підтримку Кремля Всеросійського народного фронту з метою «підвищити престиж самовідданої і сумлінної праці», як мовиться в його указі. Сама медаль у формі зірки майже точно повторює зірку радянських часів, тільки серп і молот замінені на двоголового орла і стрічка на колодці з радянської червоної на російську триколірну.

Звання «Героя праці» існувало в колишньому СРСР із 1927 року; 1938-го його перейменували на «Героя соціалістичної праці», і воно існувало до розпаду СРСР 1991 року.
XS
SM
MD
LG