Доступність посилання

ТОП новини

«Антифашисти» пообіцяли підняти у Львові 9 травня «прапор Перемоги»


Архівне фото: під час сутичок у Львові 9 травня 2011 року
Архівне фото: під час сутичок у Львові 9 травня 2011 року
Дев’ятого травня у Львові обов’язково піднімуть «прапор Перемоги», заявив у середу, 1 травня, керівник Львівської організації Антифашистського комітету України Олександр Калинюк.

За його словами, які наводить агентство «Інтерфакс-Україна», рішення Львівської міськради про заборону використання комуністичної, радянської та нацистської символіки 8 і 9 травня ухвалені з порушеннями закону і мають бути оскаржені в суді.

«На нашому боці закон», – переконаний Калинюк.

За його словами, вранці 9 травня на Марсовому полі відбудеться панахида за загиблими воїнами, а об 11-й годині на Пагорбі Слави відбудеться мітинг, присвячений Дню перемоги.

Минулого тижня Львівська міськрада ухвалила рішення про заборону використовувати в місті «окупаційну символіку», тобто символіку СРСР, комуністичну і нацистську. А 8 травня оголосили днем жалоби за жертвами тоталітарних режимів. По тому Львівська обласна рада звернулася до органів державної влади, місцевого самоврядування, силових структур, громадських організацій із заявою про неприпустимість використання 8 і 9 травня радянсько-комуністичної та нацистської символіки.

Схоже рішення, про визнання 8 травня днем жалоби за загиблими у Другій світовій війні і заборону розміщення символіки неіснуючих і невизнаних держав на території міста, ухвалила й Івано-Франківська міська рада.

Представники української влади, а також комуністи і представники радянських ветеранів, заявляли, що оскаржать ці постанови.

9 травня 2011 року у Львові сталися великі сутички, коли на День перемоги відбулися провокації всупереч виданій того року забороні на політичні заходи.
XS
SM
MD
LG