Доступність посилання

ТОП новини

У світі відзначили Перше травня


Першотравневий мітинг у Каїрі в Єгипті, 1 травня 2013 року
Першотравневий мітинг у Каїрі в Єгипті, 1 травня 2013 року
У багатьох країнах світу в середу відсвяткували першотравневе свято, що є Днем праці, Днем міжнародної солідарності трудящих тощо.

Демонстрації і мітинги, відбулися, зокрема, в багатьох містах Росії. За повідомленнями, тільки у столиці Москві відбулася ціла низка акцій.

Зокрема, влада повідомляє про участь 90 тисяч людей в офіційній демонстрації, яку влаштували Московська федерація профспілок, фактично владна партія «Єдина Росія» і прокремлівський «Загальноросійський народний фронт».

Окремі акції влаштували російські комуністи, ліберальні демократи Володимира Жиріновського, інші ліві й опозиційні організації. Також свою акцію провели націоналісти, які виступали за «Росію для росіян» і проти імміграції.

У другому найбільшому місті Росії, Санкт-Петербурзі, на мітингу «Єдиної Росії» затримали близько 20 осіб, як повідомляють, анархістів, які намагалися «порушити громадський порядок».

Багатотисячні демонстрації відбулися у країнах Азії: робітники скаржилися на зростання вартості життя й на те, що дрібних виробників витісняють великі корпорації.

Зокрема, в Бангладеш протестували проти поганих умов безпеки праці і вимагали покарати причетних до руйнування будинку, де містилися кілька текстильних фабрик і який завалився минулого тижня неподалік столиці Дакки; число підтверджених жертв на цей час перевищило 400, доля ще понад 600 людей, які були в будинку, досі не відома.

У Греції 1 травня відбуваються 24-годинний страйк і демонстрація у столиці Афінах, що їх призначили профспілки на вияв протесту проти запроваджених урядом суворих заходів бюджетних заощаджень посеред дедалі більшого безробіття. Через страйк зірвана робота громадського транспорту в усій країні.

У найбільшому місті Туреччини Стамбулі сталися сутички демонстрантів із поліцією після того, як влада міста заборонила цього року традиційні першотравневі акції в центральній частині міста; повідомляють, що 20 людей затримані, багато травмовані.
XS
SM
MD
LG