Доступність посилання

ТОП новини

Хряков журналістам: «Ви збираєтеся мене чимось налякати?»


Олександр Хряков, фото 2005 року
Олександр Хряков, фото 2005 року
Донецьк – Журналістка Ганна Іванова подає апеляцію на рішення районного суду Донецька, яким їй відмовили у позові проти голови ГО «Комітет виборців Донбасу» Олександра Хрякова. Півроку тому Хряков на одному із зібрань прокричав у бік Іванової образливі слова і продемонстрував жестами свої наміри. Тепер Хряков пояснив Радіо Свобода, що журналістів він не боїться, а свою репліку він адресував тоді не Івановій, а «групі осіб, що зникла».

Журналістка інтернет-видання Ostro.org Ганна Іванова не може зрозуміти позицію судді Євгена Сидорова, який ухвалив рішення про відмову їй у задоволенні позову щодо захисту честі, гідності та ділової репутації. Вона здивована тим, що суддя, не викликавши заявлених стороною позивача свідків, виніс рішення: «…дійсно, Хряков вимовив дану фразу, однак адресував її не конкретно Івановій, а групі людей, які були зліва від нього».

«Рішення суду мене абсолютно не влаштовує, я вважаю, що якщо б подібне слово лунало на адресу суддів, то рішення було б інше», – каже Іванова.

Журналістка пояснює, що спочатку ще сумнівалася, чи варто позиватися, щоб не робити піару Олександрові Хрякову. Тепер вона вже переконана, що зробила правильно, й має намір далі боротися.

Іванова написала у позові вимогу про компенсацію морального збитку у розмірі 22 з половиною тисяч гривень для того, щоб відповідач з’являвся до суду, а гроші, у разі рішення на її користь, хоче віддати на благодійність.

Сама апеляційна скарга вже в суді, але про те, чи прийняли її, позивачку повідомлять поштою.

«Вважаю їх не журналістами, це так, цуценята-сопляки»

Радіо Свобода звернулося до голови ГО «Комітет виборців Донбасу» Олександра Хрякова з проханням прокоментувати ситуацію із Івановою і висловити своє ставлення до журналістів. Пан Хряков погодився.

Я стою на позиціях, що наша батьківщина – СРСР, а столиця її – місто Москва
Олександр Хряков
«Мені все це фіолетово, що сама Іванова, що сама ситуація, що Радіо Свобода, що Шустер, що всі інші. Я стою на позиціях, що наша батьківщина – СРСР, а столиця її – місто Москва. З цього приводу я вважаю їх не журналістами, це так, цуценята-сопляки. Чим ви мене можете залякати? І ви збираєтесь мене чимось налякати? Та ви ще донецького народу не бачили. Ви що думаєте, журналісти, навіть всі, а хто ви такі?! А чим ви відрізняєтеся від металургів, шахтарів, від солдат? Що за культ такий зробили?» – сказав Олександр Хярков.

Він пояснює, що лайливе слово «чмо» вжив не до Іванової, а до людей, які поруч із нею сиділи.
​ ​
Міністр юстиції Олександр Лавринович, перебуваючи у Донецьку, зазначив, що про цей випадок не чув, але судове рішення відмовився коментувати.

Ображати журналістів – це не просто не етично, це небезпечно
Олександр Лавринович
«Взагалі ображати журналістів – це не просто неетично, це небезпечно. Тому, якщо хтось на таке наважився, то він не зовсім правильно розумів наслідки», – сказав Лавринович.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


XS
SM
MD
LG