Доступність посилання

ТОП новини

Почесний папа Бенедикт XVI повернувся до Ватикану


Бенедикт XVI (п) і Франциск (л), на цьому архівному фото разом у Кастель-Ґандольфо 23 березня 2013 року
Бенедикт XVI (п) і Франциск (л), на цьому архівному фото разом у Кастель-Ґандольфо 23 березня 2013 року
Бенедикт XVI повернувся в четвер до Ватикану після двох місяців перебування у папській резиденції в Кастель-Ґандольфо неподалік Рима. Відтепер почесний папа житиме в колишньому монастирі Mater Ecclesiæ.

Це чотириповерховий будинок, реконструкція якого тривала п’ять місяців. У ньому мешкатимуть також особистий секретар колишнього понтифіка Ґеорґ Ґеншвайн і четверо осіб, які допомагатимуть у побутових справах.

Будівля має ліфт, тож 86-літній Йозеф Ратцінґер, який житиме на першому поверсі, зможе пересуватися без перешкод. У монастирі є кімната для гостей, передбачена на час відвідин для брата Бенедикта XVI Ґеорґа.

Стосовно стану здоров’я Бенедикта XVI, то, як зауважив речник Ватикану Федеріко Ломбарді, «це літній чоловік, стомлений віком, але він не хворий і ще може прислужитися церкві».

Уперше в історії церкви два папи, колишній Бенедикт XVI і нинішній Франциск, житимуть на території Ватикану.

Бенедикт XVI склав обов’язки глави Католицької церкви 28 лютого. Після зречення престолу Йозефу Ратцінґерові залишилося звання почесного папи і папське ім’я Бенедикта XVI.

За останні шість століть він став першим папою Римським, який зрікся святого престолу. Йозеф Ратцінґер очолював Католицьку церкву майже 8 років. Час його понтифікату позначився гучними скандалами. Найбільшого резонансу набули скандали стосовно священиків-педофілів та справа «Ватилікс» про викрадення таємних документів Ватикану.
XS
SM
MD
LG