Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина»: предстоятелі християнських церков попросили звільнити Тимошенко


Предстоятелі низки українських церков звернулися до президента Віктора Януковича з проханням помилувати Юлію Тимошенко, повідомила в четвер партія «Батьківщина», яку колишня прем’єр-міністр очолює.

Автори наведеного на партійному сайті недатованого звернення заявили, що «з великою радістю і надією зустріли 7 квітня, в день Благовіщення», рішення президента помилувати колишніх членів уряду Тимошенко Юрія Луценка і Георгія Філіпчука. «Цей богоугодний вчинок… став суттєвим кроком для виправлення наслідків застосування вибіркового правосуддя» в Україні, мовиться у зверненні.

Патріарх Української православної церкви – Київський патріархат Філарет, голова Всеукраїнського союзу євангельських християн-баптистів В’ячеслав Нестерук, старший єпископ Церкви християн віри євангельської України Михайло Паночко, митрополит Української автокефальної православної церкви Мефодій, а також один із архієпископів Римо-католицької церкви в Україні Петро Мальчук у зв’язку з цим звернулися до президента з проханням «виявити милосердя і, згідно з християнською традицією, до свята Воскресіння Христового» помилувати Юлію Тимошенко і звільнити її від відбуття покарання.

Із окремим зверненням майже дослівно такого ж змісту, яке датоване ще 24 квітня і теж наведене на сайті, звернувся до президента і верховний архієпископ Української греко-католицької церкви Святослав.

Сам президент, а також представники його владної Партії регіонів уже заявляли, що помилувати колишнього прем’єра, засуджену в «газовій справі», не можна, доки тривають суди над нею чи розслідування в інших справах щодо неї. Із тих же міркувань комісія при президентові з питань помилування визнала передчасним це питання. Водночас міністр юстиції Олександр Лавринович висловив припущення, що президент Віктор Янукович може все ж помилувати Юлію Тимошенко і всупереч рекомендації комісії.
XS
SM
MD
LG