Доступність посилання

ТОП новини

Страсбурзький суд визнав лояльність української влади до Тимошенко – Пшонка


Європейський суд з прав людини визнав гуманність та лояльність української влади до екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка в інтерв’ю одному з центральних телеканалів, коментуючи рішення суду щодо скарг Тимошенко, повідомили у Відділі зв’язків із засобами масової інформації Генпрокуратури.

Стосовно суті рішення суду щодо скарг Тимошенко, то, за словами Пшонки, більшість цих скарг суд визнав неприйнятними.

«Я нагадаю, що Тимошенко скаржилася на погані умови утримання, відеоспостереження, жорстоке з нею поводження і незаконне її затримання. Європейський суд (із прав людини) все уважно розглянув та, вивчивши усі обставини, прийняв рішення. Зокрема, суд визнав неприйнятними скарги її захисників на медичне обслуговування, цілодобове відеоспостереження, умови тримання та начебто жорстоке поводження. Таким чином, Європейський суд з прав людини визнав, що до Тимошенко не застосовувалися заходи примусу. Тобто, і в цій частині порушень не відбувається», – зазначив Пшонка.

Також, за словами генпрокурора, Страсбурзький суд констатував, що Тимошенко приділялося значно більше уваги, аніж іншим ув’язненим.

«Суд підтвердив законність дій пенітенціарної служби щодо Тимошенко. Це означає, що суд визнав гуманність та лояльність української влади до неї, у тому числі і щодо надання їй належного медичного забезпечення. Європейський суд (з прав людини) окремо відзначив, що Тимошенко приділялося значно більше уваги з боку лікарів, аніж пересічним ув’язненим», – пояснив Пшонка.

30 квітня Європейський суд з прав людини визнав незаконним досудовий арешт Юлії Тимошенко 5 серпня 2011 року у рамках судового розгляду так званої «газової» справи та подальше утримання під вартою до винесення вироку.
XS
SM
MD
LG