Доступність посилання

ТОП новини

Колишнього президента Пакистану арештували втретє


Первез Мушарраф, фото з одного з судів над ним, 20 квітня 2013 року
Первез Мушарраф, фото з одного з судів над ним, 20 квітня 2013 року
У Пакистані поліція формально взяла під арешт колишнього президента Первеза Мушаррафа, який уже перебуває під домашнім арештом за іншими звинуваченнями, повідомили сьогодні прокурори.

За їхніми словами, вчора поліція з провінції Белуджистан на південному заході країни почала допитувати колишнього президента за цим новим звинуваченням, у причетності до вбивства одного з політичних лідерів народу белуджів Наваба Акбара Буґті. Той загинув у перебігу воєнної операції, яку здійснювали у провінції 2006 року за наказом Мушаррафа.

Колишній президент уже перебуває під двома домашніми арештами – один стосується звинувачень в антидержавній діяльності, як кваліфікують скасування Мушаррафом чинності конституції, запровадження надзвичайного стану і усунення кількох чільних суддів 2007 року, інший – звинувачень у незабезпеченні належного захисту опозиційній діячці, колишньому прем’єр-міністрові Беназір Бгутто, яку вбили теж 2007-го.

Сьогодні ж у Пакистані, у столиці Ісламабаді застрелили головного обвинувача у справі про вбивство Беназір Бгутто Чаудгрі Зульфікара.

Мушарраф усі звинувачення заперечує і називає їх політично мотивованими.

69-річний нині Первез Мушарраф повернувся до Пакистану позаминулого місяця по чотирьох роках життя у вигнанні і намагався балотуватися в парламентських виборах, призначених на 11 травня, але йому відмовили в реєстрації.

1999 року генерал Первез Мушарраф захопив владу в Пакистані військовим переворотом, відтак керував країною як президент, обіймаючи одночасно ще низку державних і військових посад, до 2008 року, коли був змушений піти у відставку під тиском усе сильнішої опозиції.
XS
SM
MD
LG