Доступність посилання

ТОП новини

Українські лідери привітали українців із Великоднем


Лідери української держави, а також опозиції привітали в неділю співвітчизників із Великоднем.

Президент Віктор Янукович у своєму вітанні висловив «вдячність до Господа за те, що допоміг нам і цього року дочекатися Світлого Дня Воскресіння», а також «вдячність до всіх громадян України, які своєю чесною працею, гідним життям і мудрістю сприяли тому, що ми зустрічаємо це свято в мирі та злагоді».

Особливу вдячність президент висловив українським матерям, які «в непростий час, який нині переживає весь світ, проявляють особливу відповідальність» і «дбають про дітей, зміцнюючи сім’ї та укріплюючи всіх нас своїми молитвами до Пречистої Богородиці – матері Сина Божого, який воскрес для нашого Спасіння», мовиться у президентському привітанні.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак побажав, «щоб ці світлі дні зігріли серця теплотою спілкування з рідними та близькими, наповнили оселі взаєморозумінням і злагодою». «Нехай Великдень принесе усім вам добро, щастя та здоров’я, благодать і духовну велич!» – мовиться у привітанні спікера.

Прем’єр-міністр Микола Азаров, зі свого боку, назвав Великдень «найбільшим духовним святом, яке є символом оновлення і всеперемагаючої віри», і заявив: «Вся наша історія свідчить, що успіх зазвичай ґрунтується на міцному духовному фундаменті».

«Сьогодні, коли українське суспільство живе в очікуванні вагомих зрушень від масштабних соціально-економічних перетворень, започаткованих в країні президентом України Віктором Януковичем, я переконаний, що Пасха нагадує всім: тільки у мирі, любові, єдності та злагоді можна подолати труднощі, духовно оздоровити суспільство, досягти оновлення і прогресу», – заявив прем’єр у своєму привітанні.

Лідер провідної нині опозиційної партії «Батьківщина», колишній прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, яка перебуває в ув’язненні, висловила побажання, «щоб сьогодні світ став хоча б трішечки добрішим і чистішим». «І в наших силах змінити життя, зробити його кращим. Відкрийте один одному обійми, вірте, любіть, творіть добро і прощайте. Це – наша місія. Це – місія людства, – заявила Тимошенко.

У неділю переважна більшість православних християн, а також християн інших східних обрядів, які користуються юліянським чи неоюліянським календарями, зокрема, в Україні, святкують Великдень, який для них припав цього року на 5 травня.
XS
SM
MD
LG