Доступність посилання

ТОП новини

У Бангладеш далі зросло число виявлених жертв руйнування фабрики


Мешканці Савара впізнали загиблого в руїнах фабрики родича, архівне фото
Мешканці Савара впізнали загиблого в руїнах фабрики родича, архівне фото
Число виявлених загиблих унаслідок руйнування фабричного будинку в Бангладеш, що сталося понад півтора тижня тому, перевищило в неділю 620.

Рятувальники продовжують розбирати руїни восьмиповерхової будівлі в передмісті столиці Дакки Саварі, яка містила п’ять фабрик пошиття одягу, кілька крамниць і банк і завалилася 24 квітня.

Припускають, що число виявлених загиблих може зрости ще на кілька сотень і перевищити тисячу. Влада наразі не має даних, скільки людей нині вважати зниклими безвісти у зв’язку з катастрофою.

Правоохоронці звинувачують власника будівлі і текстильних фабрик, які працювали в ній, у спричиненні смерті через недбалість і порушенні будівельних норм, що може тягнути в разі визнання вини до семи років позбавлення волі.

Будівля була зведена як п’ятиповерховий торговельно-офісний центр, не призначений для використання важкої промислової техніки. Пізніше надбудували ще три поверхи – за одними повідомленнями, нелегально, за іншими, дозвіл на це був отриманий. На фабричних поверхах також були встановлені важкі електрогенератори – їх запустили якраз перед тим, як будівля завалилася. За повідомленнями, попереднього дня в будівлі пішли тріщини і її евакуювали, але в день катастрофи працівників фабрик знову вивели на роботу.

Фабрики, які працювали у зруйнованій будівлі, виробляли товари для західних ринків, зокрема, для країн Європи чи для Канади.

Текстильна промисловість у Бангладеш дає країні 79 відсотків від усіх експортних надходжень. Рівень безпеки праці в Бангладеш, особливо саме в легкій промисловості, серед найнижчих у світі.
XS
SM
MD
LG