Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція просить міжнародних спостерігачів проконтролювати вибори у Василькові


Партія УДАР, Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» та Всеукраїнське об’єднання «Свобода» звертаються до міжнародних інституцій, представників дипломатичних місій демократичних країн з проханням звернути увагу на ситуацію з виборами у Василькові Київської області та надіслати туди своїх спостерігачів для контролю за виборчим процесом.

«У Василькові влада взагалі намагалася не призначати виборів. Однак, коли вона була змушена це зробити під тиском опозиційних сил, то вдалася до брудних технологій», – зазначається в спільній заяві трьох опозиційних парламентських сил, опублікованій на сайті «Батьківщини».

У документі наголошується, що відмова в реєстрації кандидатом у мери Василькова Сергія Сабова, висунутого усіма трьома силами, «є технологією влади на зрив виборів у Василькові або створення сприятливих умов для кандидата від влади».

Опозиція звинуватила владу в реєстрації підставного кандидата в мери Василькова від партії УДАР Ольги Змаєвої і заявила, що єдиним узгодженим кандидатом від опозиції на виборах мера Василькова є Сабов. При цьому в партії пояснили, що напередодні виборів у Василькові у місцевому осередку партії відбулися кадрові зміни, про що були повідомлені територіальні органи юстиції, однак, рішення про перереєстрацію місцевої організації партії «свідомо затягувалося, щоб створити юридичну колізію і таким чином забезпечити існування в місті Василькові «клону» партії УДАР.

У Партії регіонів назвали заяву про їхню причетність до відмови в реєстрації Сабова кандидатом у мери Василькова спланованою провокацією. Верховна Рада призначила вибори мера Василькова на 2 червня.
XS
SM
MD
LG