Доступність посилання

ТОП новини

Леонід Кожара виступає перед членами Гельсинської комісії у Вашингтоні


Леонід Кожара
Леонід Кожара
Міністр закордонних справ України Леонід Кожара цього вечора бере участь у слуханнях Гельсінської комісії при Конгресі США з питань головування України в ОБСЄ.

Напередодні візиту прес-аташе українського представництва в ООН Ігор Півоваров зауважив Радіо Свобода, що Леонід Кожара їде до США не стільки як керівник зовнішньополітичного відомства України, скільки як голова ОБСЄ: «Він їде поінформувати Раду Безпеки ООН про головні напрямки співробітництва між двома організаціями, про основні безпекові проблеми на європейському континенті, розповість про пріоритети українського головування і окреслить головні досягнення і проблемні моменти, з якими зараз європейська спільнота стикається з подолання глобальних викликів та загроз».

У ході візиту Леоніда Кожари до США, який почався 6 травня, зустріч з Генеральним секретарем ООН Пан Ґі Муном, зустрічі з усиновленими українськими дітьми та їхніми американськими родинами і представниками української та єврейської громад США.

У перший день візиту Леонід Кожара дав інтерв’ю агентству Associated Press. Він заявив, що очікує підписання Угоди про Асоціацію України та ЄС, незважаючи на ув’язнення колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. За його словами, уряд очікує, що під час зустрічі 15 травня Європейська комісія «дасть зелене світло» на підписання цієї угоди.
XS
SM
MD
LG