Доступність посилання

ТОП новини

Джон Керрі і Ціпі Лівні обговорили у Римі близькосхідний мирний процес


Міністр юстиції Ізраїлю Ціпі Лівні
Міністр юстиції Ізраїлю Ціпі Лівні
Держсекретар США Джон Керрі зустрівся у середу в Римі з міністром юстиції Ізраїлю Ціпі Лівні, яка відповідає за підготовку мирних переговорів з палестинцями, і Іцхаком Молхо, особливим посланцем прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху з мирних переговорів. Переговори пройшли в резиденції посла США в Римі.

Це вже друга зустріч Керрі, Лівні і Молхо за останні кілька днів.

Держсекретар США перед початком переговорів заявив журналістам, що під час останньої зустрічі з Лівні у Вашингтоні у них «не було часу завершити розпочате», тому вони вирішили продовжити розмову.

Керрі також назвав заяву Ліги арабських держав «важливим кроком уперед» і зазначив, що провів бесіду з прем’єр-міністром Катару Хамадом бін Халіфа Аль-Тані, і арабський лідер висловив зацікавленість «у продовженні процесу».

«Ми не зацікавлені в зустрічах тільки заради зустрічей, – наголосив Керрі. – І в найближчі тижні ми продовжимо нашу роботу». За словами глави зовнішньополітичного відомства США, часу залишається небагато.

Як заявив Джон Керрі перед зустріччю з Лівні, у травні він планує ще одну поїздку на Близький Схід, в ході якої проведе роздільні переговори з палестинським лідером Махмудом Аббасом та ізраїльським прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньяху. Поїздка запланована на 21-22 травня.
XS
SM
MD
LG