Доступність посилання

ТОП новини

Комуністи разом з російськими націоналістами й козацтвом святкували перемогу (ВІДЕО)


Комуністи й Російський блок спільно відзначили День Перемоги
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:06 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Комуністи й Російський блок спільно відзначили День перемоги

Комуністична партія України провела ходу центром Києва до Дня перемоги. Комуністи заявляли масову акцію на 10 тисяч осіб, однак Хрещатиком та вулицею Грушевського до Маріїнського парку пройшла колона з близько двох тисяч осіб, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Половина колони йшла з червоними прапорами й радянською символікою, половина – з російським триколором, плакатами з зображенням білого ведмедя та написом «Русский блок». Учаснику мітингу слухали радянські фронтові пісні та скандували «Спасибо деду за победу!»

«Ми вийшли сюди відзначити день перемоги над фашизмом, який, проте, повертається до Києва і підтримується владою Януковича. Ми прийшли захистити нашу історію, ми проводимо це самі, ніхто нам не платить», – сказав один з учасників мітингу, який ніс прапор Української радянської республіки.

Між тим після завершення мітингу на вулиці Інститутській Радіо Свобода зафіксувало на відео, як учасники мітингу отримують гроші на 5 осіб, і ділять їх між собою. Говорити з журналістом вони відмовилися.

Помітних сутичок комуністів з українськими національними організаціями не було, зокрема й тому, що Хрещатик та весь маршрут ходи оточили близько 500 правоохоронців, і ще півтисячі бійців «беркуту» колонами ішли разом з ходою.

Одночасно тривають акції до Дня перемоги Партії Регіонів біля Площі Льва Толстого, «Батьківщини» – в парку Партизанської слави, а ветеранів- афганців біля Лаври.
XS
SM
MD
LG