Доступність посилання

ТОП новини

Мільярдер Пінчук сказав Forbes, що «ні на мить не забуває» про Україну (Світова преса)


Мільярдер Віктор Пінчук запевняє, що не приховує свого багатства і переймається долею України. Тим часом чеський часопис зазначає, що на справу Тимошенко очікує в Україні подальший судовий марафон. А африканське видання Lusaka Times пише про вбивство в Замбії ще одного українського лікаря.

Журнал Forbes опублікував інтерв’ю з українським мільярдером Віктором Пінчуком, якого видання називає другим найбагатшим підприємцем в Україні.

Відповідаючи на запитання про те, як населення країни дивиться на подібних до нього заможних підприємців, Пінчук почав із заяви: «Я веду справи залежно не від настроїв у суспільстві, а відповідно до правил чесного бізнесу».

Але згодом він говорить про потребу залучення підприємців до вирішення соціальних проблем і визнає: «Український бізнес повинен краще спілкуватися з суспільством, в якому він працює… Сьогодні в Україні багато людей ледве виживають. Старше покоління часто розглядає розвал радянської системи, як втрату стабільності й безпеки для пересічної людини, і тому можна зрозуміти певну ворожість до тих, хто швидко розбагатів. Я сподіваюся, що ми переконуватимемо щораз більше людей».

Віктор Пінчук розповів журналу, що він не приховує свого багатства, але й не вихваляється ним, і стверджує, що використовує свої статки для покращення суспільства.

Як приклад філантропічної діяльності він називає: свій музей сучасного мистецтва у Києві, допомогу у порятунку передчасно народжених немовлят, стипендії студентам і лекції знаменитих міжнародних діячів в Україні, які влаштовує Фонд Пінчука.

«Провідні підприємці в Україні мають спільну зацікавленість у тому, щоб створити умови для верховенства закону та умов, сприятливих для підприємництва, бізнесу і соціальної стабільності. Ми також маємо спільну відповідальність перед суспільством у справі проштовхування цих принципів», – сказав Віктор Пінчук журналу Forbes і наголосив, що у цих справах співпраця підприємців могла б бути кращою.

Пінчук стверджує, що його бізнес базується в Україні, але є глобально орієнтованим, хоча вважає за потрібне наголосити: «Це моя країна, моє суспільство, і ми ні на мить не забуваємо, звідки ми. У всіх своїх професійних і соціальних проектах я завжди дотримуюся завдання – зміцнення моєї країни».

Англомовна газета Чехії The Prague Post звертається до теми рішення Європейського суду з прав людини щодо ув’язнення Юлії Тимошенко.

Часопис переповідає подробиці рішення суду у Страсбурзі 30 квітня і зауважує, що попри судовий висновок про незаконність ув’язнення Тимошенко, українська влада не збирається її звільняти.

Газета пише, що справу Тимошенко в Україні очікує подальший судовий марафон, але застерігає, що «бездіяльність у відповідь на рішення (Страсбурзького суду) загрожує і так крихким стосункам між українським урядом та Європейським союзом. А безпосередньо під загрозою опиняється підписання угод про зону вільної торгівлі та політичну асоціацію країни з ЄС».

Африканське видання Lusaka Times у Замбії повідомляє про загибель українського лікаря – працівника однієї з місцевих лікарень, а також про протест його колег, які закликали владу гарантувати безпеку медикам.

У статті йдеться, що 55-річний українець – анестезіолог Сергій Монахов працював у лікарні Солвезі лише 8 місяців.

За даними газети, українця знайшли з вогнепальною раною минулими вихідними, але наразі ніхто не може сказати, хто і чому міг убити лікаря.

Колеги українського лікаря вийшли на демонстрацію під лікарнею і, згідно зі статтею, вони особливо стурбовані тим, що це вже друге подібне убивство. Три роки тому тут, за подібних нез’ясованих обставин, загинув інший лікар із України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG