Доступність посилання

ТОП новини

У російському Сочі пройшли переговори Путіна і Кемерона


Дейвід Кемерон і Володимир Путін у Сочі, 10 травня 2013 року
Дейвід Кемерон і Володимир Путін у Сочі, 10 травня 2013 року
У п’ятницю в Сочі на переговорах президента Росії Володимира Путіна і британського прем’єр-міністра Дейвіда Кемерона йшлося про можливі шляхи врегулювання збройного конфлікту в Сирії.

Виступаючи після зустрічі, Путін сказав, що він і Кемерон говорили про «практичні кроки», які допоможуть стабілізувати ситуацію. Деталі російський президент не навів.

Дейвід Кемерон публічно оголосив про свою поїздку до Сочі тільки в середу, виступаючи в парламенті. Він повідомив, що темою розмови стане ситуація в Сирії, де вже більше двох років триває збройне протистояння урядових сил і опозиції.

За словами британського прем’єра, необхідно прискорити політичну передачу влади в цій країні для припинення насильства.

Кемерон висловив підтримку нещодавньої спільної ініціативи Росії і США про проведення невдовзі міжнародної конференції за участю всіх сторін сирійського конфлікту. Росія – давній союзник уряду сирійського президента Башара Асада і постачальник озброєнь до Сирії. Велика Британія неодноразово висловлювала підтримку повстанцям, які протистоять Асаду.

Наступного тижня Кемерон вирушить до Вашингтона, де обговорюватиме сирійське питання з американським президентом Бараком Обамою.
За повідомленням російських ЗМІ, під час нинішньої зустрічі в Сочі Путін запросив Кемерона побувати на олімпійських об’єктах.

Кемерон, у свою чергу, висловив надію, що Олімпійські ігри в Сочі будуть успішними.
XS
SM
MD
LG