Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція не ставить питання денонсації угоди про базування Чорноморського флоту Росії – Рибак


Україна виконуватиме зобов’язання перед партнерами щодо перебування на своїй території Чорноморського флоту Російської Федерації, заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак, який взяв участь у заходах із нагоди 230-річчя Чорноморського флоту в Севастополі в неділю.

Відповідаючи на запитання журналістів про своє ставлення до того, що українська опозиція ставить питання про необхідність денонсувати угоди щодо продовження базування Чорноморського флоту Російської Федерації до 2042 року, спікер сказав: «Опозиція не ставить питання, окремі політики – дійсно, є такі висловлювання. Проте це міждержавні відносини, і Україна – країна, яка виконує взяті на себе зобов’язання».

Президенти України і Росії уклали 2010 року в Харкові низку домовленостей, за якими, зокрема, Україна погодилася продовжити термін тимчасового перебування російського Чорноморського флоту на своїй території до 2042 року – на 25 років порівняно з первісним терміном, що мав скінчитися 2017-го. В обмін на це Росія погодилася на певну знижку ціни на газ для України, яка, однак, має діяти тільки 10 років, до 2020-го.
XS
SM
MD
LG