Доступність посилання

ТОП новини

«Медведчук «атакує» україномовні сторінки у соцмережах» (огляд преси)


Київ – Нелегальний видобуток вугілля в Україні перетворюється на ринок із промисловим розмахом і обігом з мільярдними прибутками. Як переконує тижневик «Кореспондент», величезні доходи пов'язують воєдино ланцюжок людей від Донецька до Києва. Видання пише, що копанки в Донбасі з'явилися давно. Однак лише в останні роки масштаб видобутку в них досяг гігантських розмірів. Скажімо, у Луганській області, де вугілля залягає неглибоко, руду почали добувати кар'єрним способом. Це варварський метод зняття ґрунту, після якого земля на десятиліття стає непридатною до використання. Про це наголошується в статті «Чорні діри України».

«Віктор Медведчук «атакує» україномовні сторінки у соцмережах» – у публікації під таким заголовком «Український тиждень» інформує, що лідер «Українського вибору» розгорнув активну пропаганду на найпопулярніших україномовних сторінках «ВКонтакте». Усі дописи із офіційної сторінки Медведчука одразу транслюються практично на всіх великих україномовних групах «ВКонтакте». Отже, підсумовує видання, має місце технологія, проста, і, ймовірно, щедро спонсорована (навряд чи адміністратори україномовних сторінок ретранслюють меседжі Медведчука безкоштовно): частина численних відвідувачів популярних сторінок має проковтнути пропагандистський гачок і перейти на сторінку Віктора Медведчука. Однак, як зауважує видання, вік користувачів цих інтернет-ком’юніті – здебільшого підлітки 14-18 років. Звідси можна зробити два висновки. Або Віктор Медведчук як і його кум Володимир Путін не надто довіряє інтернету і соцмережам та доручає віртуальний фронт «професіонлам», які тішать патрона великою кількістю відвідувачів сторінки, що приходять з україномовної території. Або ж «Український вибір» свідомо обробляє україномовну, але не вельми інтелектуальну, молодь з метою розширити електоральне поле до виборів-2015.

Народні депутати оголосили війну чорним археологам і вимагають ліцензування металошукачів, які є головним знаряддям розкрадачів скарбів і могил. Докладніше про це розповідає тижневик «Фокус» у статті «Скарби нації».

В цьому ж числі «Фокус» інформує, що Сергій Жадан і Лада Лузіна видали спільну книгу. Якщо експеримент виявиться вдалим, несподівані тандеми українських письменників стануть літературним трендом. Публікація називається «Одна на двох».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG