Доступність посилання

ТОП новини

Обама і Кемерон обговорили Сирію без Асада


Барак Обама і Дейвід Кемерон в овальному кабінеті Білого дому, 13 травня 2013 року
Барак Обама і Дейвід Кемерон в овальному кабінеті Білого дому, 13 травня 2013 року
Сполучені Штати і Велика Британія продовжать розробляти плани, покликані допомогти будувати майбутнє Сирії без президента Башара аль-Асада, заявив президент США Барак Обама.

Обама виступив з такою заявою на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром Великої Британії Дейвідом Кемероном після зустрічі в Білому домі у понеділок.

За словами Барака Обами, США і Велика Британія продовжать надавати підтримку помірним угрупованням у складі сирійської опозиції.

«Одна з моїх цілей, як і держсекретаря Джона Керрі, і прем’єр-міністра Великої Британії Дейвіда Кемерона – відкинути всі підозри і об’єктивно дивитися на ситуацію», – заявив Обама.

Крім того, дві країни беруть участь у створенні перехідного органу влади в Сирії.

Дейвід Кемерон прибув до США через кілька днів після переговорів з російським президентом Володимиром Путіним, з яким вони обговорювали шляхи мирного врегулювання сирійського конфлікту.

Сполучені Штати і Росія виступили з ініціативою проведення міжнародної конференції з Сирії в Женеві, щоб закликати президента Асада і повстанців до проведення мирних переговорів.

Обама і Кемерон також обговорили врегулювання на Близькому Сході, ситуацію довкола Ірану, майбутній саміт «Групи восьми» в Північній Ірландії, питання, пов’язані з торгівлею, а також боротьбу з тероризмом.

Кемерон приїхав до США вперше після переобрання президента Обами.
XS
SM
MD
LG