Доступність посилання

ТОП новини

Статки українських політиків крадені (огляд преси)


Київ – Ніде у світі політиками не обирають найрозумніших, найсумлінніших і найчесніших, переконує експерт «Газети по-українськи». Нагору піднімаються найменш якісні в моральному та інтелектуальному плані люди. Це завжди проблема електоральної демократії. На виборні посади приходять за допомогою маркетингових технологій – створюють бренди так само, як розкручують ту чи іншу торгову марку мила. Але у цивілізованому світі від таких персонажів рятуються високою політичною культурою – як обраних, так і виборців. А українці легко вибачають політикам, наприклад, перебігання з однієї партії в іншу. Експерт вважає, що українські політики набули свої статки упродовж 20 років, і суспільство знає, що ці статки крадені. Виникає думка їх націоналізації. Страх політиків матеріалізується у високих парканах, намаганнях оточити себе неймовірною кількістю челяді – політтехнологами, охоронцями, кухарями й масажистами, яких записують радниками в поважні державні установи.

До кінця травня паливо повинне подешевшати на 30-40 копійок. Влада заявляє, що ціни на бензин в Україні знижуються завдяки її старанням. Однак, як переконують «Вечірні вісті», справжня причина того, що відбувається – падіння світових цін на нафту. Докладніше йдеться в статті «Бензин ударив по спекулянтах».

На Хрещатику червоні італійські каштани зацвіли... білим цвітом, констатує газета «День». Видання цікавиться, це – звичайні кінські каштани чи просто італійські дерева переживають стрес? Екологи та громадські активісти підозрюють столичну владу в ботанічній «підставі». Мовляв, привезені аж з Італії й посаджені на Хрещатику у квітні цього року каштани сорту Бріоті насправді звичайнісінькі аборигени, або, як їх називають, кінські. Підстав для таких підозр активісти мають кілька: по-перше, молоді каштани зацвіли білим кольором, хоч мали цвісти червоним. По-друге, листя на деревах здебільшого семипале, а мало би бути п’ятипале. Але найголовніше, наголошують екологи, що молоді каштани вже зараз усихають і виглядають ураженими каштановою міллю. Тоді як сорт Бріоті стійкий до цього шкідника. Тому, вважають експерти, таку підміну здійснили свідомо, щоби через рік-два знову саджати нові дерева. Вони вважають, що насправді на Хрещатику хтось просто розпилює бюджет. Конкретніше йдеться в матеріалі «Ботанічний казус».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG