Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція зареєструвала постанови про звільнення суддів у справах Тимошенко й Луценка


Депутати від опозиції зареєстрували у парламенті проекти постанов про звільнення суддів, які ухвалювали рішення у кримінальних справах проти екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

На сайті парламенту оприлюднені проекти постанов «Про звільнення з посад судді Печерського районного суду міста Києва Сергія Вовка та суддів Апеляційного суду міста Києва Валерія Лашевича, Олександра Беця» та «Про звільнення з посад судді Апеляційного суду міста Києва Ольги Єфимової та суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Станіслава Міщенка, Романа Сахна, Олександра Єлфімова». Серед авторів проектів – лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, народні депутати Олександр Турчинов, Ірина Луценко.

Також опозиціонери зареєстрували проект постанови про ініціювання перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів питання про здійснення дисциплінарного провадження щодо суддів Печерського районного суду Києва та подальшого їх звільнення з посад у зв`язку з порушенням ними присяги.

Тексти документів поки недоступні, однак раніше опозиція вже реєструвала подібні проекти, в мотивувальних частинах яких говорилось про порушення вищезгаданими суддями положень законів і Конституції під час розгляду справ та апеляційних скарг Луценка й Тимошенко.
XS
SM
MD
LG