Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція вноситиме законопроект про скасування недоторканності депутатів, суддів та Президента


Опозиція вноситиме на розгляд Верховної Ради України законопроект про скасування недоторканності депутатів, суддів та Президента. Про це у коментарі журналістам сказав лідер фракції УДАР Віталій Кличко.

Він наголосив, що якщо йдеться про скасування інституту недоторканності, то це виключення немає бути вибірковим, тому недоторканність треба зняти і з суддів і з Президента.

«Ми подали такі поправки, але, на превеликий жаль, на сьогоднішній день з Президента ніхто не хоче знімати (недоторканність – ред.), із суддів ніхто не хоче знімати і вибіркове вилучення недоторканності, я вважаю, що це знову маніпуляція», – сказав він.

«Тому наступний законопроект, який ми будемо вносити по зняттю недоторканності, в якому має бути зняття недоторканності не лише з депутатів, але й з Президента і суддів», – сказав Кличко.

Раніше сьогодні Верховна Рада України не підтримала проект постанови «Про подальшу роботу над законопроектом про внесення змін до Конституції України щодо недоторканності». Даним проектом постанови передбачалося розглянути законопроект 20 червня 2013 року в сесійній залі. Цим законопроектом передбачалося позбавлення недоторканності тільки народних депутатів і не позбавлялись недоторканності Президент України та судді. Опозиція виступала проти такого рішення.
XS
SM
MD
LG