Доступність посилання

ТОП новини

Митний союз для України це короткостроковий економічний ефект – посол Росії


Посол Росії Михайло Зурабов
Посол Росії Михайло Зурабов
Надзвичайний і повноважний посол Російської Федерації Михайло Зурабов, спілкуючись з журналістами в кулуарах першого міжнародного форуму соціологів та політологів пострадянського простору, що проходить у Харкові, заявив, що питання політичного визначення України лежить у площині політичного чуття керівництва країни.

«Це абсолютно політичне питання. Це питання політичного чуття. Що стосується Митного союзу, з цим згодні усі експерти, це буде короткостроковий ефект. Можливо короткостроковий ефект перетрансформується у довготривалий. А підписання угоди про вільну торгівлю з Євросоюзом – то, мабуть, економічні переваги виявляться не одразу, так обережно я це оціню», – прокоментував останні рішення української влади, спрямовані на зближення з ЄС, посол Росії Зурабов.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода із Харкова, панельна дискусія форуму пострадянських політологів та соціологів, на якій виступав Михайло Зурабов, проходила в закритому режимі. Російський посол попросив пресу вийти зі зали.

У Харкові у вівторок розпочався перший міжнародний форум «Пострадянський світ 2020 – виклики, ризики, сценарії». Під час панельних дискусій політологи, соціологи, економісти та політики країн колишнього Радянського Союзу дискутують за чотирма головними темами: демографічна ситуація в країнах колишнього СРСР, енергетичний фактор впливу на політико-економічну ситуацію на пострадянському просторі, також експерти обговорюватимуть культурно-мовні проблеми та тенденції спадкоємності влади у пострадянських країнах.

Проведення першого міжнародного форуму соціологів та політологів проходить за ініціативою Ліги експертів пострадянського простору.

Передбачають, що цей захід стане щорічним.
XS
SM
MD
LG