Доступність посилання

ТОП новини

Чи може опозиція підтримати на виборах Януковича? (Огляд преси)


Київ – Кожна четверта гривня, яку сплачують українські платники податків, сьогодні осідає у кишенях корупціонерів, стверджує газета «День». Однак парламент зробив перший крок до зміни правил гри і підтримав один із обов’язкових «євроінтеграційних» законів, який передбачає відкриття для громадськості єдиного реєстру осіб, що вчинили корупційні правопорушення. Іншими словами – закон зобов’язує владу вести та оприлюднювати своєрідні «чорні» списки непорядних чиновників, які запустили руку в державну кишеню. «Боротьба з корупцією завжди починається з можливості її побачити. Без цього все інше (покарання, списки, штрафи) не має сенсу. Щойно з’являється можливість побачити факт вчинення корупційних дій чи факт бездіяльності, чи безкарності, з цим щось вже можна робити», – переконує експерт газети.

Нещодавній інцидент у Харкові, коли огрядному генералові допомагали аж шестеро помічників видертися на коня під час військових урочистостей, привернув увагу газети «День» до поганої фізичної підготовки військовослужбовців. Надто ж командного складу. «Писаних стандартів підтримки фізичної форми для високопоставлених військових немає», – коментує експерт видання. Є загальні вимоги до фізичної підготовки, але навіть їх в Україні не дотримуються. Стаття називається – «Кінь і генерал, або Коли форма має значення».

Коли йдеться про президентські вибори-2015 найбільшою інтригою стає можливий тандем переможців у другому турі. Обговорюються гіпотетичні шанси учасників, розглядаються можливі пари: Янукович-Яценюк, Янукович-Кличко, Янукович-Порошенко, Янукович-Тягнибок. Однак, як переконує газета «Сегодня», якщо вже міркувати гіпотетично, поза конкуренцією виявляється інша пара: Янукович-Симоненко. Цей варіант вельми малоймовірний, зате які чудові розриви шаблонів він обіцяє! Янукович, звісно, ворог, пише видання. Але, на відміну від кремлівських маріонеток, він не бажає кидатися в обійми Москви. Він опирається вступу до Митного союзу. Він воює з «Газпромом» і затіває реверсне постачання енергоносіїв із Європи. Про інші чесноти Януковича у порівнянні з Симоненком йдеться у статті «Ідеальна пара».

Сьогодні на базарах продається близько 30 відсотків фальшивого посівного насіння, а також 30 відсотків заборонених пестицидів і засобів захисту рослин, що несуть пряму загрозу здоров’ю людей. Як не стати жертвою фальсифікату радить газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG