Доступність посилання

ТОП новини

Депутати відклали антидискримінаційний закон


Мітинг проти анонсованого на 25 травня «Маршу рівності» на захист геїв, Київ, 14 травня 2013 року
Мітинг проти анонсованого на 25 травня «Маршу рівності» на захист геїв, Київ, 14 травня 2013 року
Київ – Верховна Рада перенесла розгляд законопроекту, що стосується протидії дискримінації, оскільки його ще потрібно доопрацювати. Таку звістку радісно сприйняли близько сотні людей, які вийшли в цей час під стіни парламенту на акцію проти ухвалення документа. Він є першим кроком до легалізації гомосексуалізму в Україні, переконані активісти. Натомість представники ЛГБТ-спільноти запевняють: документ стосується лише захисту їхніх прав, зокрема, на працевлаштування та гідну роботу.

Росіянин Михайло Дорошин приїхав до Києва з Москви аби приєднатися до мітингу під Верховною Радою проти прийняття законопроекту про протидію дискримінації за статевою ознакою. Михайло розповідає, що 26 років був гомосексуалом і лише минулого року пройшов курс реабілітації та розпочав нове життя.

«Я повністю перестав жити життям гомосексуаліста. Це реально! Я звертаюсь до всіх українців: ви не уявляєте який жах до себе пускаєте. Ви маєте вийти проти, треба вийти і лягати, але щоб такого не було», – радить хлопець.

Гомофоби обіцяють зірвати гей-парад

Активісти низки громадських та релігійних організацій, що вишли до Верховної Ради, скандували, що «Одностатевої любові не буває», а «Міцна сім’я – це міцна держава». Вони виступають проти законопроекту, бо, за їх словами, це означає, що критикувати гомосексуалістів відтак не зможе жодна людина, жодна організація, в тому числі і церква.
Під стінами Верховної Ради скандували: «Ні, гомосексуалізму!»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:05 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Згодом до учасників акції вийшов депутат-регіонал Вадим Колесніченко і сповістив про перенесення розгляду законопроекту приблизно на тиждень. Президент організації «Молодь! Громада! Влада!» Олександр Зінченко сприйняв цю звістку як маленьку перемогу. За його словами, якщо у Києві 25 травня дозволять провести гей-парад, то активісти вийдуть на Хрещатик і стануть на заваді.

«25 травня ми вийдемо на Хрещатик і будемо патрулювати і жоден гомосексуал чи лесбійка не проскочить повз нас», – попередив Олександр Зінченко.

Противники вкладають у цей законопроект більше, ніж у ньому написано – Шеремет

Люди вкладають в цей законопроект більше, ніж у ньому написано, прокоментував ситуацію керівник Гей-форуму України Святослав Шеремет. Насправді єдине, що там запропоновано, пояснює він, це захист прав людей незалежно від їхньої сексуальної орієнтації. Тобто, те, що не можна звільнити, відмовити в працевлаштуванні чи перешкоджати кар’єрному зростанню людині лише через те, що він гомосексуал чи вона лесбійка.

Те, що запланована на 25 травня подія, це гей-парад, Святослав Шеремет називає міфом і неправдою.

«25 числа у Києві заплановано доволі нудну правозахисну акцію. Що таке гей-парад? Це веселе свято з музикою, танцями, пересувними платформами, з підсилювальною апаратурою. Але нічого подібного в Україні не планувалось і не відбуватиметься в найближчому майбутньому. Акцент акції, яка має бути, це розмова про права людини», – розповів Радіо Свобода Святослав Шеремет.

Законопроект, внесений до парламенту Кабінетом міністрів, вводить у законодавство України новий термін «сексуальна орієнтація», пропонує уточнити визначення та форми дискримінаційних дій у законі «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні» та посилити відповідальність за них. За словами міністра закордонних справ Леоніда Кожари, закон щодо протидії дискримінації стане частиною реформ в рамках виконання першої фази Плану з лібералізації візового режиму з ЄС.
  • Зображення 16x9

    Ірина Стельмах

    На Радіо Свобода працюю з вересня 2012 року. У 2011 році отримала диплом бакалавра журналістики ЛНУ імені Івана Франка. Того ж року вступила на магістратуру у Могилянську школу журналістики. Активно вдосконалюю знання англійської, польської та болгарської мов. Займалась плаванням, дублюванням фільмів та серіалів українською .

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG