Доступність посилання

ТОП новини

Рішення про вибори в проблемних округах відклали на тиждень


Лідери фракцій домовилися наступного тижня розглянути законопроект щодо повторних виборів народних депутатів у проблемних округах. Про це повідомив голова Верховної Ради України Володимир Рибак.

За його словами, в парламенті зареєстровано, крім урядового, ще й депутатські законопроекти щодо проведення виборів у проблемних округах.

Як заявив спікер, «попрацюють фахівці, фракції напрацюють, і на тому тижні розглянемо ці законопроекти».

Водночас лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк від імені трьох опозиційних сил закликав парламент створити робочу групу зі спільної розробки всіма парламентськими фракціями законопроекту про врегулювання порядку проведення повторних виборів депутатів Верховної Ради.

«Наша пропозиція сьогодні до головуючого й до фракцій більшості полягає в наступному: створити робочу групу, підготувати спільний законопроект, що робить неможливим фальсифікації мандатів, винести цей законопроект наступного тижня й після цього його проголосувати», — заявив Яценюк.

За його словами, опозиція вважає, що розроблений і внесений на розгляд парламенту відповідний законопроект Кабінету міністрів, у випадку його ухвалення буде сприяти тому, що з'явиться можливість позбавляти мандатів депутатів-мажоритарників через суд.

Питання про призначення повторних виборів у семи округах було в сьогоднішньому порядку денному роботи Верхонвої Ради. Відповідний законопроект на розгляд депутатів вніс Кабмін.
XS
SM
MD
LG