Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко продовжує подвійну гру і не їде на суд — тюремники


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко так і не погодилася на етапування до суд в Києві, заявив керівник Качанівської колонії Ігор Колпащіков після чергового спілкування з екс-прем'єром. Про це повідомляє пенітенціарна служба України.

«Вона продовжує свою подвійну гру, пише в заявах одне, але не погоджується на виписку з лікарні, не погоджується пройти до автомобіля, і не відмовляється від обвинувачень і шантажу співробітників пенітенціарної служби», — цитує Колпащікова прес-служба відомства.

За його словами, в останній заяві Тимошенко зауважила, що пенітенціарії «порушують її право і силоміць не доправляємо її до суду».

«Тобто навіть у своїй заяві вона говорить про те, що ми нібито маємо робити це (транспортування) силоміць. Це вже провокація, хоча вона навіть не сіла в автомобіль. А про застосування сили ми навіть думки не допускаємо, знаючи, як це вигідно самій засудженій. Адже її мета — не участь у судовому засіданні, а політичне шоу на всю країну», — зазначив Колпащіков.

Начальник колонії також додав, що якби Тимошенко хотіла взяти участь у допиті, то вона скористалася б відеоконференцією. «А так нічого не змінилося. Гра на публіку триває, безпідставні обвинувачення на нашу адресу тривають, загрози теж, а до машини вона так і не виходить, яка, до речі, кожного разу її очікує перед кожним засіданням суду. Нині засуджена замість конвойної машини пішла на масажні процедури», — сказав керівник колонії.

За його словами, на відмову Тимошенко від етапування з дотриманням всіх вимог законодавства і норм КПК склали акт і передали до суду.

Сьогодні о 16:00 в Печерському райсуді Києва в режимі відеоконфенренції має відбутися допит колишнього радника екс-прем'єра Павла Лазаренка Петра Кириченка, який перебуває на території США. Він є свідком обвинувачення у справі про вбивство в 1996 році депутата Євгена Щербаня.

Захист Юлії Тимошенко заявляє, що вона наполягає на своїй особистій присутності на засіданні суду.
XS
SM
MD
LG