Доступність посилання

ТОП новини

На Закарпатті кажуть про перешкоджання людям, які їдуть на акцію опозиції в Києві


На перевалах Закарпаття влада організовує цілеспрямовані заслони, щоб не допустити людей на акцію протесту, яка відбудеться в Києві 18 травня в рамках загальнодержавної кампанії «Вставай, Україно!». Про це заявив голова Закарпатської обласної організації ВО «Свобода» Олег Куцин.

За його словами, з вечора 14 травня в Карпатах на кордонах гірських областей помітно побільшало правоохоронців і людей в цивільному. Працівники ДАІ в супроводі міліції зупиняють автотранспорт і розпитують маршрут перевезення пасажирів.

«Автоперевізники вже неодноразово нас повідомляли про те, що на перевалах між Закарпатською, Львівською й Івано-Франківською областями разом із працівниками ДАІ присутні посилені наряди міліції та невідомі люди в цивільному. Вони перевіряють всі автобуси та мікроавтобуси з вимогою дати пояснення щодо маршруту перевезення людей. Вочевидь, такі дії покликані перешкоджати людям потрапити в столицю на акцію протесту «Вставай, Україно!», – уточнив Куцин.

Свободівець також зазначив, що окремі автобуси простоюють на постах ДАІ по кілька годин.

«Такого не було навіть 2004 року, коли громадяни їхали на Майдан Незалежності з протестом проти фальсифікацій на виборах Президента України. Та попри все – ніякі штучні перепони не зупинять людей. Всеукраїнський спротив у Києві відбудеться всупереч будь-яким залякуванням антиукраїнського режиму», – заявив Олег Куцин.

Водночас у ДАІ в Закарпатській області заперечують будь-які спеціальні перевірки чи затримання. За словами речниці управління Анни Трофимчук, якщо перевірки автобусів й відбуваються, то лише в тому випадку, якщо спостерігаються порушення правил перевезення пасажирів, і виключно в рамках чинного законодавства.
XS
SM
MD
LG