Доступність посилання

ТОП новини

Кириченко: Тимошенко і Лазаренко хочуть зробити мене винним у вбивстві Щербаня


Свідок Петро Кириченко звинувачує колишніх прем’єрів України Юлію Тимошенко і Павла Лазаренка у спробах зробити з нього організатора вбивства народного депутата Євгена Щербаня. Про це колишній радник екс-прем'єра Лазаренка заявив сьогодні під час допиту в суді, пояснюючи, що саме спонукало його дати свідчення Генпрокуратурі України у справі про вбивство Щербаня.

За словами Кириченка, декілька років тому він прочитав в інтернеті, що Лазаренко обвинувачує його у вбивстві Щербаня, але на той момент не надав цьому уваги. «Але зараз мені стало відомо, що Тимошенко спілкується з Лазаренком, щоб зробити мене організатором вбивства Щербаня», — сказав Кириченко.

Кириченко також заявив, що від дій екс-прем'єра Юлії Тимошенко постраждало багато людей, і він не може пробачити їй всього, що вона зробила.

Свідок, очевидно, читав текст із паперу, оскільки захисник Тимошенко Сергій Власенко обурився, що свідок дає вільні свідчення, заздалегідь написані.
«Він читає свідчення. Що це відбувається?», — обурився захисник.

«Вона (Тимошенко — ред.) пише мені листа, що мені пробачає. Вона мені пробачає, а я їй — ні. Скільки людей узагалі постраждало від неї!», — сказав Кириченко.

Він назвав Тимошенко «жінкою полегшеної поведінки».

Свідок також заявив, що не має підстав зводити наклеп на екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

«Я знайомий з Тимошенко, але вже останні 15 років я її не бачив, і ніяких стосунків у мене з нею немає», — відповів Кириченко на запитання слідчого судді Оксани Царевич.

У квітні Тимошенко заявила, що свідчення Кириченка неправдиві, оскільки його змусили свідчити проти неї, але вона йому пробачає.
XS
SM
MD
LG