Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція може частково змінити маршрут акції в Києві – Яценюк


Організатори акції «Вставай, Україно!» мають кілька варіантів проведення маршу в рамках акції в Києві 18 травня.

«Там влаштовують чи то парад, чи то шоу. Тобто, не дають нам пройти. Ми позавчора офіційно подали таку заявку: якщо ви нам не даєте можливості пройти Хрещатиком, тоді ми йдемо великим колом – це Кабінет міністрів, Верховна Рада, вулицею Банковою і вулицею Інститутською дійдемо до Софійської площі», – сказав лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Ми очікуємо: розчистять Хрещатик, значить, опозиція піде першим маршурутом (від Європейської площі вулицею Хрещатик до Михайлівської і вгору до Софійської площі – ред.). Якщо не розчистять Хрещатик, значить, опозиція піде іншим маршрутом», – сказав він, додавши, що в опозиції «завжди є кілька планів дій».
На запитання про можливість провокацій під час акцій, Яценюк сказав: «Ми готові до будь-якого розвитку подій».

18 травня в Києві заплановано фінальний мітинг всеукраїнської акції «Вставай, Україно!», ініційованої опозиційними фракціями. Мітинг має розпочатися на Європейській площі, після чого учасники мають пройти Хрещатиком у бік Софійської площі, де планувалося завершення акції.

Цього ж дня у Києві відбудеться ініційований Партією регіонів антифашистський марш «В Європу без фашистів». Учасники маршу мають пройти вулицею Грушевського на Європейську площу, яку до того часу мають звільнити учасники акції «Вставай, Україно!».
XS
SM
MD
LG