Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах презентували виставку народних ляльок, створених дітьми з усієї України


Сьогодні у Черкасах підбили підсумки Всеукраїнського конкурсу української народної ляльки серед дітей. Переможців визначили у номінаціях: «Традиційна вузлова лялька», «Авторська українська текстильна лялька з вишитими елементами», «Лялька з природних матеріалів» та «Колективні композиції». Загалом у конкурсі взяло участь близько 150 школярів, які представили 111 робіт.

Спершу організатори планували обрати найкращу автентичну ляльку лише серед дітлахів Черкаської області. Однак конкурс вийшов за межі Черкащини, і своїх українських ляльок надіслали діти із Тернопільщини, Львівщини, Київщини та Луганщини.

«Ставили за мету популяризувати традиційну ляльку, відроджувати традиції. Аби дітки спитали у своїх бабусь, які раніше були ляльки, який був одяг. Щоб разом із мамою чи бабусею зробили ту ляльку. Хоча наші учасники робили їх не лише з рідними, а й з керівниками гуртків. Втім, передача досвіду між поколіннями у будь-якому випадку відбувається», – зазначає організатор конкурсу Лідія Колесник.

Поза конкурсом свої роботи надіслали двоє семирічних хлопчиків зі слабким зором із Черкаської спецшколи-інтернату, а також 23-річна дівчина з ДЦП.

Від сьогодні найкращі українські народні ляльки, створені дітлахами з усієї України, можна побачити у Черкаському художньому музеї. Виставка триватиме до 20 червня.
XS
SM
MD
LG