Доступність посилання

ТОП новини

В «Укрзалізниці» кажуть, що потяги до Києва ніхто свідомо не затримував


Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») вважає абсолютно безпідставними та такими, що не відповідають дійсності, заяви про свідому затримку з боку Укрзалізниці 15 поїздів дальнього сполучення нібито через акції опозиційних сил, проведення яких заплановано на сьогодні, 18 травня, у Києві.

«Укрзалізниця» розцінює подібні заяви як суто політично вмотивовані, йдеться в повідомленні прес-центру Державної адміністрації залізничного транспорту.

««Укрзалізниця» інформує, що практично усі поїзди (окрім окремих) прибули згідно з графіком руху. Зафіксовано окремі випадки затримок поїздів дальнього сполучення з причин, які не пов’язані з роботою залізничного транспорту», – наголошують у відомстві.

«Зокрема, станом на 10:00 із затримкою прибували 4 поїзди. З них поїзд № 40 «Севастополь – Київ» був затриманий у Криму (Бахчисарайський район) на 4.25 хвилин у зв’язку із проведенням пошукових робіт підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій снарядів та мін часів Великої вітчизняної війни (знайдено 8 одиниць). Після відновлення руху на перегоні залізничникам вдалося скоротити час затримки поїзда з 4.30 хвилин до 1.29 хвилин, і станом на 09:00 поїзд №40 вже прибув до Києва. З аналогічних причин на 1 годину затримується інший поїзд з Севастополя», – йдеться у повідомленні.

«Також затримано два поїзди «Ужгород – Київ» (№ 100, 82) через проведення спеціальних заходів правоохоронними органами – перевірка інформації про замінування. Поїзд №100 вже прибув до Києва – затримка склала 1 годину, поїзд № 82 – ще перебуває в дорозі, орієнтовний час затримки – до 4 годин. Електропоїзд підвищеного комфорту «Гречани – Київ» виїхав за графіком, населеність електропоїзда складає 40%», – повідомили в «Укрзалізниці».

Раніше на сайті партії «Батьківщина» з’явилася інформація про те, що влада перешкоджає приїзду у Київ на акцію протесту опозиції учасників із регіонів, зокрема затримуючи потяги.
XS
SM
MD
LG