Доступність посилання

ТОП новини

Об’єднання НРУ та УНП – спроба розколоти опозицію – заява


Об’єднання Народного руху України та Української народної партії є технологією розколу опозиційних сил. Про це стверджується у заяві, підписаній сімома очільниками обласних осередків НРУ і головою Молодого Народного руху.

«Нинішнє об’єднання йде форсованими темпами, без широкого обговорення у низових організаціях. Особливо це проявилося на з’їзді, коли вперше за багатолітню історію Руху як демократичної партії багатьом делегатам навіть не дали виступити, – мовиться в документі. – У той час, коли суспільство очікує на об’єднання всіх політичних сил, які виступають проти режиму Януковича, керівники НРУ і УНП руйнують об’єднану опозицію та створюють іще одну опозицію, яка вигідна насамперед Банковій».

Підписанти наголошують, що від 2010 року «зафіксовано чимало фактів співпраці» Української народної партії з Партією регіонів. Зокрема, під час минулорічних парламентських виборів саме представники цієї політсили, за їхніми словами, віддали свої місця в окружних виборчих комісіях представникам владної партії.

Заяву наразі підписали голови рівненського обласного осередку НРУ Валентин Королюк, київського міського – Олександр Чорноволенко, київського обласного – Роман Сушко, волинського – Володимир Банада, черкаського – Ігор Волошин, сумського – Сергій Бутенко, херсонського – Віктор Ващук і голова Молодого Народного руху Сергій Воронов.
XS
SM
MD
LG