Доступність посилання

ТОП новини

Індіанські кухарі поділилися з українцями кулінарним досвідом (ВІДЕО)


Індіанці навчили київських дітей готувати солодощі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Індіанці навчили київських дітей готувати солодощі

Як можна по-новому готувати звичні для України гарбузи, кукурудзу, томати, картоплю та інші овочі, які походять із Американського континенту? Як найкраще вирощувати ці овочі? Які страви американських індіанців можуть урізноманітнити український стіл? Про це та інше розповіли власник ресторану індіанської кухні у місті Санта-Фе в американському штаті Нью-Мексико Луїза Франк та його кухар Волтер Вайтвотер, які за підтримки посольства США прибули до України для обміну кулінарним досвідом. У понеділок вони навчали готувати індіанські страви 10-річних школярів Києва.

«Із часу великих географічних відкриттів кухня народів світу дуже змінилася. Для Європи стали звичними продукти, які до того вирощувалися лише в Америці, в кухні корінних народів Америки з’явилися європейські овочі та види м’яса. Водночас національна кухня – це велика частина культури народу, тож її треба зберігати й популяризувати», – сказала Луїза Франк, коли навчала українських школярів готувати індіанські солодощі з гарбуза й кукурудзи.

Знавці індіанської кухні пробудуть в Україні тиждень. За цей час вони планують провести майстер-класи для студентів кулінарних вишів та для відвідувачів українських музеїв, зустрітися з дипломатами інших країн та взяти участь у телепрограмах.
XS
SM
MD
LG