Доступність посилання

ТОП новини

Віталій Кличко наздогнав Януковича за президентськими симпатіями – соціологи


Якби вибори президента України відбулися «наступної неділі», то 16% українців віддали б свої голоси за Віктора Януковича і ще 16% – за Віталія Кличка, свідчать результати опитування компанії маркетингових та соціальних досліджень GfK Ukraine, здійсненого у квітні і оприлюдненого в понеділок.

За цими даними, порівняно з показниками березня рейтинг Віталія Кличка зріс на 6%, тоді як рейтинг Віктора Януковича залишився без змін.

Юлія Тимошенко набрала б 9%, Олег Тягнибок – 5%, Арсеній Яценюк і Петро Симоненко – по 3%.

При цьому, якщо б у другий тур президентських виборів вийшли Віталій Кличко і Віктор Янукович, то 38% українців проголосували б за Кличка, 19% – за Януковича, повідомляють соціологи.

Також, якби «наступними вихідними» відбулися вибори до Верховної Ради, то 17% респондентів проголосували б за партію Віталія Кличка «УДАР», що на 3% вище від березневого показника. За Партію регіонів віддали б свої голоси 16% опитаних.

Об’єднана опозиція «Батьківщини» і «Фронту змін» отримала б 11%, «Свобода» – 8%, Компартія – 4%.

«Низька довіра до влади, пряме протистояння між нею та Об’єднаною опозицією, внутрішні конфлікти в останній призвели до посилення електоральних позицій Віталія Кличка і його партії як «третьої сили». Водночас, як показує досвід виборів до Верховної Ради 2012 року, мобілізаційний потенціал прихильників Кличка та партії «УДАР» відносно низький», – прокоментував у прес-релізі Гліб Вишлінський, заступник директора GfK Ukraine.

Як повідомили соціологи, дослідження проводилося протягом 3–23 квітня, загальна вибірка опитування склала 1000 респондентів віком старше від 16 років, є репрезентативною для населення України за статтю, віком, регіоном проживання та розміром населеного пункту. Опитування проводилось методом особистого інтерв’ю. Максимальна похибка – 3,1%.
XS
SM
MD
LG