Доступність посилання

ТОП новини

«Такий «антифашизм» – пропаганда фашизму» (огляд преси)


Київ – Єдиний переможець в суботніх мітингах влади і опозиції – це політтехнологія, стверджує газета «День». Партії настільки захопилися конструюванням політичних подій з прицілом на майбутні президентські вибори, що втрачають реальність і відчуття межі. Загалом же, як наголошує видання, мітинги засвідчили, що опозиція не робить висновків із власних помилок, а влада – обкатує небезпечну технологію. Стаття називається «Тупиковий шлях».

«Антифашизм» Партії регіонів поховав ідею антифашистських маршів. Бо побиття журналістів дуже характерними прихильниками регіоналів (ну зовсім не схожими на піонерів-героїв), за прямого потурання міліції можна розцінювати як пряму пропаганду фашизму, наголошує експерт газети «День». Він вважає, що «сухий» підсумок мітингів лишився навіть неочікувано провальним для влади. По-перше, влада показала, як безглуздо можна загубити навіть величезні бюджети. А ще стало зрозуміло, що у можновладців так само погано з креативом, як і 2004 року, коли вони копіювала помаранчеві стрічки на синій кшталт. Влада довела, що вона не знає історії. Адже Партія регіонів своїми «антифашистами» нагадала всьому світові й країні, з кого починався справжній фашизм. Хтось з великих зауважив, що «фашизм майбутнього буде приходити під личиною антифашизму». Про це наголошується в публікації «Такий «антифашизм» – пропаганда фашизму».

«Через своє психічне неврівноваження і бажання швидко заробити гроші Тітушко сам зіпсував собі спортивну кар’єру». Газета «Факти» розшукала людину, яка тренувалися разом з Вадимом Тітушком, який на очах міліціонерів побив журналістку «5-го каналу» під час масових акцій у Києві.

Партія регіонів запропонувала парламентові відкласти ухвалення всіх резонансних законопроектів – про приватизацію «Нафтогазу» та оренду газотранспортної системи, про заборону дискримінації секс-меншин і перевибори на семи скандальних округах. Але чи будуть вони відкладені? У Партії регіонів кажуть, що за ГТС голосувати не збираються. Але в опозиції підозрюють підступ. Чому – розповідає газета «Сегодня» у матеріалі «Нафтогаз»: гра чи відстрочка».

4813 українців перебувають у закордонних в’язницях. За що вони відбувають там покарання і як діяти, коли арештували за кордоном, розповідає «Газета по-українськи».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG