Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародний Комітет захисту журналістів вимагає належного розслідування побиття колег у Києві


Логотип Комітету захисту журналістів
Логотип Комітету захисту журналістів
Базований у Нью-Йорку міжнародний Комітет захисту журналістів долучився до вимог належного розслідування побиття працівників засобів масової інформації під час виконання ними службових обов’язків.

«Комітет захисту журналістів засуджує факти побиття і бездіяльності поліції і закликає владу притягти до відповідальності згідно з законом нападників і офіцерів», які не втрутилися в цей інцидент, ідеться в заяві.

«Обурює те, що побиття могло статися перед головною будівлею правоохоронних органів України в час, коли офіцери, які поклялися дотримуватися закону, стояли поруч», – додала координатор програм Комітету захисту журналістів у Європі і Центральній Азії Ніна Оґнянова.

Минулої суботи під час висвітлення подій, що відбувалися поруч з акцією опозиції на Софійській площі, невідомі молодики атакували журналістів «5 каналу» Ольгу Сніцарчук і газети «Комерсант» Влада Соделя. Потерпілі кажуть, що протягом певного часу міліціонери, що перебували поруч, взагалі не втручалися в цей інцидент. Колеги Сніцарчук і Соделя стверджують, що за допомоги соціальних мереж встановили особи кількох нападників, але міліція досі не затримала жодного правопорушника.
XS
SM
MD
LG