Доступність посилання

ТОП новини

«Дім Свободи» засуджує напади на журналістів та бездіяльність міліції


«Дім Свободи» солідарний з українськими журналістами у їх вимозі розслідувати та покарати нападників на Ольгу Снісарчук та Владислава Соделя. «Дім Свободи» також вимагає відповідальності для представників міліції, які нехтували своїм обов’язком захистити демонстрантів та журналістів.

Про це у коментарі «Голосу Америки» заявила Сюзан Корк – директор програм по Євразії «Дому Свободи».

У заяві зокрема мовиться: «Дім Свободи» засуджує насильницькі методи активістів Партії регіонів в Києві в ці вихідні і неадекватну реакцію поліції під час мітингу опозиції до Віктора Януковича, що вимагав звільнення колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Право на мирні зібрання повинно бути захищено і поліція повинна нести відповідальність за нехтування своїм обов’язком захистити демонстрантів і журналістів. Фото та відеокадри показують, що поліція стояла осторонь, коли провокатори кидали каміння та пляшки з водою в активістів опозиції і журналістів, які висвітлювали акції протесту. Ольга Снісарчук, журналіст 5 каналу ТБ, та Владислав Содель, фотограф газети «Комерсант», отримали поранення».

«Дім Свободи» висловив солідарність з вимогами українських журналістів, які протестували у понеділок біля Міністерства внутрішніх справ і закликав до повного розслідування і правосуддя.

Близько 150 журналістів та декілька народних депутатів зібрались у понеділок біля Міністерства внутрішніх справ із вимогою розслідувати побиття у суботу під час мітингів журналіста «5 каналу» Ольги Снісарчук та фотографа «Комерсанта» Влада Соделя. Вони вимагали зустрічі з міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком.

Міністерство внутрішніх справ заявило, що почало службове розслідування з приводу бездіяльності своїх співробітників під час побиття журналістів 18 травня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG