Доступність посилання

ТОП новини

Лідер «Спільної справи»: «Міліція має нас охороняти, а насправді вбиває»


Олександр Данилюк
Олександр Данилюк
Одна з учасниць акції протесту опозиції 18 травня на Софійській площі в Києві через травми, які їй були завдані внаслідок розгону міліцією учасників мітингу, втратила дитину. Про це заявив лідер організації «Спільна справа» Олександр Данилюк.

«Одна з учасниць мітингу, одеситка, представниця громадської організації «За всю Одесу», в результаті травм, які були завдані під час розгону мітингу, втратила дитину, вагітність на п’ятому місяці. Зараз отримуються всі необхідні медичні довідки і будемо з цього приводу звертатися в прокуратуру. Нам дуже прикро, що так трапилося, але очевидно абсолютно, що це 100% відповідальність на співробітниках міліції, які абсолютно неадекватно і незаконно поводилися. Ми не вчиняли жодного правопорушення, навіть ті правопорушення, які нам інкримінуються, а саме порушення благоустрою, не передбачають, що таких правопорушників в такий спосіб треба розганяти», – наголосив Данилюк.

Він також нагадав, що рік тому в Донецьку під час розгону міліцією мирної акції затоптали чорнобильця. На переконання Данилюка, це насправді серйозна проблема, бо «міліція, яка має нас охороняти, насправді нас вбиває». «Ми повинні серйозно над цим задуматись і вжити всім суспільством якихось заходів, бо якщо ця практика не буде змінена і повернута в законне русло, то такі жертви траплятимуться і надалі», – наголосив Олександр Данилюк.

Радіо Свобода наразі не має реакції міліції з цього приводу, а також підтвердження інформації з незалежних джерел про те, що проблеми жінки пов’язані з суботнім протистоянням.

У Шевченківському суді міста Києва сьогодні розглядається справа про адміністративне порушення проти Данилюка і низки активістів «Спільної справи» про порушення благоустрою, незаконного встановлення наметів на Софійській площі Києва 18 травня, під час мітингу опозиції.
XS
SM
MD
LG