Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція не задоволена звітом Захарченка і вимагає реального розслідування


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Опозиційні парламентські фракції вимагають звіту генерального прокурора, керівника міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України щодо ситуації, яка сталася під час мітингу опозиції 18 травня в Києві.

«Ми, керівники трьох опозиційних фракцій, домовилися, що беремо перерву і вимагаємо присутності в парламенті міністра внутрішніх справ, генерального прокурора і глави Служби безпеки», – повідомив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

За його словами, інформація, яку повідомив у вівторок міністр МВС Віталій Захарченко, не задовольнила народних депутатів з опозиції.

«Ми не отримали жодної інформації і стало лише зрозуміло, що це – спланована акція під керівництвом президента, виконана під керівництвом секретаря Ради національної безпеки і оборони Клюєва, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України і всієї правоохоронної системи», – заявив Яценюк.

Політик наголосив, що опозиція вимагає провести в стінах парламенту «реальне розслідування».

За його словами, проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії, яка займеться цим питанням, вже передали голові Верховної Ради України Володимиру Рибаку.

Минулої суботи під час висвітлення подій, що відбувалися поруч з акцією опозиції на Софійській площі, невідомі молодики атакували журналістів «5 каналу» Ольгу Сніцарчук і газети «Комерсант» Влада Соделя. Потерпілі кажуть, що протягом певного часу міліціонери, що перебували поруч, взагалі не втручалися в цей інцидент.

Сьогодні в міліції заявили, що підозрюваного у побитті журналістів затримали.
XS
SM
MD
LG