Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії затримали колишнього прем’єра і ще одного міністра


Зураб Чіаберашвілі (л) і Іване Мерабішвілі (п)
Зураб Чіаберашвілі (л) і Іване Мерабішвілі (п)
Міністерство внутрішніх справ Грузії повідомило сьогодні про арешт колишнього прем’єр-міністра Іване (Вано) Мерабішвілі і колишнього міністра охорони здоров’я Зураба Чіаберашвілі. За повідомленням, їх звинувачують у розтраті державних коштів.

Іване Мерабішвілі, який є нині генеральним секретарем колишньої владної партії «Єдиний національний рух» президента Міхеїла Саакашвілі, звинувачений за статтями Кримінального кодексу про підкуп виборців, розтрату чи привласнення коштів із використанням службового становища, які завдали значної школи, і про зловживання службовими повноваженнями.

Також за трьома кримінальними статтями звинувачують і Зураба Чіаберашвілі, який був міністром праці, охорони здоров’я і соціального захисту, а нині є губернатором регіону Кахеті.

Як заявляють у прокуратурі, наразі Мерабішвілі звинувачують за двома епізодами справи про корупцію: створення фіктивних робочих місць для прихильників «Єдиного національного руху» в рамках державної програми і присвоєння дачі на узбережжі Чорного моря шляхом залякування, примусу і арешту її власника.

Крім того, у прокуратурі заявили, що завершують слідство ще за двома епізодами, які стосувалися загибелі людей, і найближчим часом висунуть Мерабішвілі нові звинувачення.

У «Єдиному національному русі» вже назвали ці арешти «незаконним політичним рішенням».

Нова влада Грузії на чолі з прем’єром Бідзіною Іванішвілі і його коаліцією «Грузинська мрія», які прийшли до влади за результатами виборів минулої осені, затримує і судить урядовців попередньої влади за звинуваченнями в різноманітних зловживаннях. Нинішня опозиція скаржиться на політичні переслідування.
XS
SM
MD
LG