Доступність посилання

ТОП новини

Янукович пообіцяв багатофункціональні арени до Євробаскету-2015 у шести містах України


Без патронату особисто президента ну ніяк…
Без патронату особисто президента ну ніяк…
У шести містах України збудують багатофункціональні спортивні арени до змагань «Євробаскет-2015», заявив у вівторок президент Віктор Янукович, перебуваючи в Павлограді Дніпропетровської області.

«Фактично ми взяли на себе зобов’язання побудувати до кінця 2014 року багатофункціональний спортивний комплекс на Дніпропетровщині. Таких комплексів в Україні буде побудовано шість. Сьогодні ця робота буде робитись згідно з законами України про державне і приватне партнерство: невеличку частину бере на себе держава, перш за все ми виділяємо землю і здійснюємо частину проектних робіт, все інше будуть фінансувати приватні інвестори. Українські приватні інвестори», – сказав він.

Також Янукович запевнив, що після завершення змагань із баскетболу ці комплекси будуть слугувати тренувальною базою для спортсменів та молоді.

У вівторок президент узяв участь у закладанні багатофункціональної арени, яка будується до Євробаскету-2015 у Дніпропетровську. Це один із перших об’єктів в Україні, зведення якого розпочалось у рамках підготовки до цього турніру.

Нова арена, за даними будівельників, буде вміщувати до 10 тисяч глядачів. Зал арени можна буде трансформувати залежно від потреби під змагання зі ста видів спорту. Вартість проекту складає близько 500 мільйонів гривень.

Раніше незалежні експерти у Дніпропетровську висловили сумніви в тому, що всі виділені з бюджету кошти підуть за призначенням, посилаючись на досвід проведення Євро-2012.

У 2015 році Україна буде приймати фінальну частину європейського баскетбольного турніру «Євробаскет» у шести містах: груповий етап змагань – у Харкові, Одесі, Львові та Києві, півфінальні матчі – у Дніпропетровську й Донецьку, фінальні ігри – в Києві. Змагання триватимуть 20 днів. За цей час відбудеться 90 матчів, у яких змагатимуться 24 національні чоловічі збірні країн Європи.
XS
SM
MD
LG