Доступність посилання

ТОП новини

Секретар Київради не має наміру закривати нинішню сесію


Галина Герега
Галина Герега
Нинішнє засідання Київської міської ради не буде останнім, заявила секретар Київради Галина Герега.

«Сесію сьогодні я закривати не буду. Якщо вона не закриється, то це не останнє засідання», – заявила вона перед засіданням Київради.

За словами Гереги, зараз депутати Київради працюють у звичайному режимі і продовжують наповнювати порядок денний для наступного пленарного засідання.

Водночас секретар Київради не назвала цієї дати. Вона також зазначила, що депутати «не поспішають йти у відпустки» і продовжують перебувати на робочих місцях.

Герега наголосила, що Київрада працюватиме відповідно до законодавства, незважаючи на те, що її повноваження завершуються. За її словами, Київрада зі свого боку зробить все можливе, щоб вибори були призначені, зокрема, направила до Верховної Ради звернення.

«Яким буде рішення Верховної Ради і Конституційного Суду, таке рішення Київрада і виконає», – сказала Герега.

Водночас від ранку перед будівлею Київради відбуваються мітинги, учасники яких нагадують, що повноваження Київради завершуються 2 червня. Активісти встановили лічильника, що відраховує останні 11 днів роботи Київради 6-го скликання.

Минулого місяця Верховна Рада відмовилася призначити позачергові вибори мера Києва й Київради. Тим часом, 48 депутатів звернулися в Конституційний Суд із проханням дати офіційне тлумачення з приводу термінів проведення місцевих виборів. 11 квітня КСУ почав розгляд цього подання депутатів.
XS
SM
MD
LG